Festival dobrej hudby Sigord 2004 sa uskutoční po ôsmykrát za sebou

10.06.2004 Celý región

Posilnená propagácia a predpredaj, ale aj zachovanie doterajšieho žánrového profilu charakterizujú prípravy ôsmeho ročníka Festivalu dobrej hudby Sigord 2004.
Uskutoční sa v piatok a v sobotu 18. a 19. júna t. r. v areáli prírodného kúpaliska Delňa na okraji Prešova. O stave príprav informovali jeho organizátori z občianskeho združenia (OZ) Sicortus na tlačovej konferencii 9. júna v Prešove.
V dvojdňovom programe je 25 interpretov akustickej hudby prevažne folku, country a bluesu zo Slovenska, Česka, Poľska a Kanady. Po prvýkrát sa v Prešove predstaví česká klasika trampskej hudby skupina Pacifik. Po rokoch sa vracia na festival jeho krstný otec český folkový spevák Wabi Daněk. Z Česka prídu aj také esá ako Pavlína Jíšová, či skupina Druhá tráva. Z Poľska sa predstaví vo festivalovej premiére J. J. Band a po minuloročnom úspechu sa vracia kanadský gitarista Marty Hall. Po dlhých rokoch prestávky vystúpi v Prešove slovenský interpret country hudby Allan Mikušek.
Predseda OZ Sicortus Alexander Hudák zdôraznil, že kombinujú vystúpenia mladých začínajúcich skupín zo Slovenska s renomovanými spevákmi a skupinami zo zahraničia. Festival Sigord je dnes jediným na východnom Slovensku, ktorý \"v kuse\" funguje osem rokov, čo je podľa Hudáka dôkaz o životaschopnosti podujatia. Na druhej strane pripomenul, že sa pripravuje veľmi ťažko, keď \"sme veľmi ďaleko od silných sponzorov\".
Pre záujemcov o lístky organizátori zaviedli po minuloročnej absencii opäť možnosť kúpiť si len jednodňový lístok. Spojili sa v predpredaji po prvýkrát s rakúskou spoločnosťou Eventim a majú asi 50 predajných miest po celej SR. Novinkou je tiež možnosť 15-percentnej zľavy pre majiteľov kariet ISIC a Euro-26. Po minuloročnej dobrej skúsenosti festival zostáva v areáli prírodného kúpaliska Delňa, kde bude možnosť aj stanovať.

(jj)
 

Vyberte región